Aconto betaling rate 4

19. oktober 2023

Rate 4 annulleres for de forbrugere, der har fået deres budget tilsendt i januar måned.

De forbrugere, der er flyttet ind efter den 1. april og fået tilsendt budget efter denne dato vil ikke få ændret deres aconto betaling (4.rate), da budgettet for dem er lavet ud fra en lavere varmepris, end der blev benyttet til beregning af budgetterne der blev udsendt i januar måned.
Opkrævningerne er en aconto betaling, den endelige afregningspris fastlægges ved årets afslutning, og vil være ens for alle forbrugere.

Årsagen til at rate 4 kan annulleres, skyldes flere ting.
Budgettet for 2023 blev lagt i november 2022, på et tidspunkt hvor gasprisen var relativ høj og prognoserne for gasprisen for 2023 ligeledes høj. 
Dette har heldigvis vist sig ikke at holde stik. Gaspriserne faldt i løbet af vinteren 2023 til under det halve af budgettets gaspris og har stabiliseret sig på dette niveau hen over året.
Tarifferne blev derfor ændret pr. den 1. april. Her blev den variable afgift sænket fra 1,475 kr./kwh til 0,812 kr./kwh.

Udover at gaspriserne har været lavere end budgetteret, så har vi haft flere indtægter på elmarkedet end vi havde budgetteret med.
Lavere gaspris og højere el-indtægter bevirker således, at vi allerede på nuværende tidspunkt kan konstatere, at årets økonomi er så positiv at 4. rate helt kan annulleres for de forbrugere der har har fået deres budget i januar måned.