Varmeprisen for 2023

8. december 2022

Varmeprisen for 2023.
Varmeprisen for 2023 bliver følgende.

Fastafgift, uændret                            5000 kr./år
Variabel afgift                                    1,475 kr./kwh.

Varmeprisen for et standardhus, der bruger 18.100 kwh bliver 31.697 kr. inkl. moms.

Varmeprisen for 2023 er dannet ud fra de forventede gas- og elpriser, således som disse er oplyst som forwardpriser på de respektive spotmarkeder for gas og el.
Hvis de faktiske gas- og elpriser, eller forventningerne til priserne, kommer til at afvige væsentligt i enten positiv eller negativ retning, vil varmeprisen blive justeret hen over året.

Den udmeldte varmepris for 2023 er stadig meget høj og på niveau med den pr 1. april udmeldte pris for 2022. Det er fortsat prisen på naturgas, som er altdominerende ved prisdannelsen for varmen.
Den gennemsnitlige spotpris for naturgas er i 2022 ca. 10 kr./m3 og forventes at være
ca. 13 kr./m3 i 2023.
Gasprisen ændrer sig fra uge til uge, ja nærmest fra dag til dag. Så det er en vanskelig opgave at lave et holdbart budget. Man må derfor forvente, at det kan blive nødvendigt at regulere varmeprisen i løbet af året.

Indefrysningsordningen
Folketinget har besluttet en indefrysningsordning, som giver forbrugerne mulighed for at vælge at udskyde betalingen af en del af varmeregningen.
Der er fastlagt et prisloft for 2023 på 26.000 kr. for et standardhus, der forbruger 18.100 kwh, svarende til 1,44 kr./kwh. Vores pris for standardhuset er 1,75 kr./kwh, og Jægerspris Kraftvarme er således omfattet af indefrysningsordningen.
Hvis der er forbrugere, der ønsker at benytte ordningen, skal der laves en individuel beregning til afgørelse om, hvorvidt forbrugeren er over eller under grænsen på 1,44 kr./kwh og således hvilket beløb, der kan indefryses.
Det indefrosne beløb skal forrentes og afdrages over de efterfølgende 5 år, hvor det første år er afdragsfrit. Dansk Fjernvarmes edb-selskab er i færd med at udvikle et IT-system til administration af ordningen.
Administration af ordningen skal håndteres af fjernvarmeværkerne, omkostningerne for ordningen må ikke lægges over på de forbrugere, der ikke benytter ordningen. Der vil derfor blive opkrævet et gebyr til dækning af varmeværkets omkostninger hos dem, der ønsker at benytte ordningen.
Vi vil orientere mere detaljeret om ordningen, når Dansk Fjernvarme er klar med IT-systemet og en præsentation af ordningen.